Profiturile McDonald’s si Coca Cola au scăzut drastic

_78422865_78422864

Profiturile McDonald’s si Coca Cola au scăzut drastic

McDonald’s si Coca Cola au postat profituri semnificativ reduse pentru trimestrul iulie-septembrie. Câștigurile lanţului de restaurante tip fast-food McDonald’s, au scăzut cu 30%, în timp ce veniturile Coca-Cola s-au micşorat cu 14%, ambele citând ca motiv scăderea vânzărilor din SUA.

Profitul lanțului de fast-food, în valoare de 1.07 miliarde de dolari a fost, de asemenea, lovit de un scandal alimentar în China, contribuind la o scădere de 4,6% a veniturilor la 6.99 miliarde de dolari. Între timp, cel mai mare grup de băuturi din lume, a făcut un profit de doar 2,1 miliarde dolari.

Vânzările de asemenea, au căzut în Rusia, Germania și mai ales în China, unde McDonald’s a fost afectat de un scandal privind proviziile de carne. Între timp, Coca-Cola a declarat că vânzările sale din SUA au scazut cu 1% in timpul trimestrului. Consumatorii apelează din ce în ce mai mult la alternativele băuturilor dulci, acidulate. Profiturile companiei, de asemenea, au suferit din cauza fluctuațiilor valutare și consolidarea dolarului.

În luna august, Coca-Cola a cheltuit 2.15 miliarde de dolari pentru o participatie de 16,7%, în Monster Beverage. Ca parte a intelegerii, Coca-Cola şi-a transferat dreptul de proprietate asupra propriilor băuturi energizante mai puțin reușite, inclusiv brandurile NOS​​, Full Throttle și Burn, la Monster.

http://www.bbc.com/news/business-29703826

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 25