Profiturile Samsung au scăzut

_76640293_474640917

 

Profiturile Samsung au scăzut din cauza unei încetinirii în vânzările de smartphone-uri

Profiturile Samsung Electronics au scazut cu 20% in al doilea trimestru, afectate în principal, de o încetinire a vânzărilor de smartphone-uri și o monedă coreeană puternică. Producătorul a înregistrat un profit net de 6.250 miliarde woni ( 6.1 miliarde de dolari), în perioada aprilie-iunie, in scadere de la 7.770 miliarde de won castigate anul trecut. În comparație cu trimestrul precedent, profitul a scăzut cu 17%.

Samsung este cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, iar divizia de telefoane reprezintă cea mai mare parte a profiturilor sale. “Al doilea trimestru a fost afectat de mai mulți factori, inclusiv vanzarile globale lente de smartphone-uri și tablete și escaladarea cheltuielilor de marketing pentru a reduce stocul”, a declarat firma. Între timp, o monedă mai puternică coreeană a lovit, de asemenea, veniturile Samsung în timpul perioadei.

Moneda coreeană a crescut cu peste 11% față de dolarul american și de aproape 7% față de euro în perioada iulie 2013 și la sfârșitul lunii iunie a acestui an. Consolidarea minedei afectează profitul firmelor, cum ar fi Samsung – care se bazează foarte mult pe exporturi – la repatrierea câştigurilor.
http://www.bbc.com/news/business-28578781

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 61 =