Profiturile suspecte ale Germaniei

56506935Relațiile comerciale cu țările “non-free” au contribuit semnificativ la veniturile în creștere ale Germaniei. Clienți majori precum Arabia Saudită se luptă cu inamicii săi cu arme germane. Mai este mult însă până la apariția unui boicot.
Economia Germaniei profită din ce în ce mai mult de pe urma tranzacțiilor efectuate în relație cu state non-libere.

În anul 2015 volumele de la export în aceste țări au crescut la peste 140 de miliarde de euro, raportează cei de la Welt am Sonntag. Ziarul face referire la o analiză a datelor efectuată de organizația non-guvernamentală “Freedom House” și a statisticilor germane pentru comerțul exterior. Volumele comerciale cu cele 51 de state non-libere s-a mărit de zece ori din 1990 și până în prezent.

Pentru această creștere substanțială din ultimii 25 de ani este responsabil în principal comerțul cu China. Circa jumătate din exporturile germane în aceste așa-numite țări non-libere se îndreaptă potrivit analizelor către Republica Populară. Organizațiile non-guvernamentale critică între timp faptul că, guvernul chinez încalcă grav libertatea politică și drepturile cetățenilor.

Mare parte din valoarea comerțului se răsfrânge și asupra unor state precum Rusia, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită. De la executarea unui cleric șiit și a altor 46 de persoane, statul saudit este puternic criticat de către organizațiile internaționale.

Ministerul federal al economiei, Sigmar Gabriel, a refuzat să impună un boicot comercial împotriva Arabiei Saudite. Ministerul său a anunțat că la viitoarele decizii privind exporturile de arme vor fi luate în considerare și evenimentele recente. Exporturile germane de arme către acest regat extrem de conservator, sunt de multă vreme criticate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutschlands-zweifelhafte-Profite-article16734736.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =