Programul climatic aduce 400.000 de joburi

umweltministerin-barbara

Planul de protejare a climatului al Barbarei Hendricks a fost multă vreme un motiv de dispută în guvern. În cazul programului denumit “Aktionsplan 2020” a existat mai puțină furie și pe deasupra pare să impulsioneze economia.

Planul guvernamental pentru implementarea obiectivelor climatice ale Germaniei până în anul 2020 funcționează ca un program de sprijinire a conjuncturii, ne arată un studiu. Investițiile declanșate conduc la economii ale costurilor cu energia, la o mai mare valoarea adăugată local și la o ocupare suplimentară a forței de muncă, spune Ministrul Mediului, Barbara Hendricks, la Berlin.

Conceptul promovează creșterea economică nu doar cu un procent, ci creează și 400.000 de noi locuri de muncă, se spune într-un studiu al PricewaterhouseCooper cerut de Departamentul German de Mediu. Performanța economică din Germania ar trebui să se majoreze cu 30 de miliarde de euro până în anul 2020.

Guvernul german a demarat programul de măsuri în anul 2014, pentru a putea atinge obiectivele climatice până în anul 2020. Prevede, printre altele, programe de eficiență pentru industrie, transporturi sau sectorul imobiliar, pe care statul le impune. De asemenea, este urmărită dezafectarea unor sectoare sau unități care produc energie pe bază de cărbune sau alte metode dăunătoare mediului.

Se impune de asemenea utilizarea unor centrale electrice de eficiență sporită. Această parte a „Aktionsprogramm 2020“ va fi, cu toate acestea, suportată de clientul final în facturile la energie, costurile totale ridicându-se la zece miliarde de euro. Programul de acțiuni este diferit de planul de protecție a mediului 2050, care a fost convenit recent. Acolo este vorba despre o tranziție pe termen lung la o societate care să fie practic lipsită de emisii de dioxid de carbon.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/energiepolitik/aktionsplan-2020-von-hendricks-wirkt-wie-konjunkturprogramm-14540906.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 19 =