Programul de muncă flexibil pentru toţi angajaţii din UK

HiRes-492x348

Programul de muncă flexibil se extinde pentru toţi angajaţii din UK
Miniștrii se așteaptă ca schimbările în drepturile disponibile anterior numai pentru ingrijitori, vor fi benefice şi pentru lucrătorii mai în vârstă și pentru tinerii care doresc să studieze.
Începând cu ziua de luni, milioane de angajati din Marea Britanie, vor avea dreptul de a solicita un program de lucru flexibil, în conformitate cu noile măsuri, guvernul crede ca vor beneficia în special persoanele în vârstă.

Dreptul a fost disponibil numai pentru îngrijitori, sau persoane care au grijă de copii, dar se extinde pentru toți angajații. Miniștrii au declarat că, un program de lucru flexibil îi ajută pe oameni să echilibreze locul de muncă cu responsabilități la domiciliu, păstrând mai multe persoane la muncă pe termen lung, ceea ce permite şi companiilor să păstreze personalul.

Guvernul a declarat ca se asteapta ca noul drept să fie de interes special pentru persoanele în vârstă care doresc să lucreze în mod diferit atunci când se apropie de pensionare și a tinerilor care doresc să studieze pe lângă locul de muncă. Orice solicitare va trebui luată în considerare într-un mod rezonabil de către angajatori, în timp ce procesul este simplu. Serviciu de conciliere Acas a publicat un cod de bune practici pentru a ajuta angajatorii să înțeleagă extinderea drepturilor și cum să proceseze cererile.
http://www.theguardian.com/law/2014/jun/30/flexible-working-extended-all-employees-uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 14 =