Programul Rabla 2016 se încheie pe 10 decembrie, după care producătorii pot emite facturile aferente

img_0121

Data de 10 decembrie a fost stabilită ca termen final pentru depunerea notelor de înscriere a proprietarilor la producători, în cadrul Programului Rabla, iar producătorii pot emite, după acest termen, facturile aferente livrărilor.

„Notele de înscriere vor putea fi introduse de către producătorii validaţi începând cu data de 23 noiembrie, ora 12.00, iar facturile aferente acestora vor fi emise numai începând cu data de 9 decembrie 2016. De asemenea, a fost prelungită data până la care proprietarii persoane fizice şi juridice se pot înscrie la producători, şi anume până cel târziu la data de 10 decembrie 2016”, a comunicat, pe 23 noiembrie, Ministerul Mediului.

Nota de înscriere este valabilă maximum 120 de zile de la data emiterii, însă fără a se depăşi data de 15 decembrie 2016, iar data-limită pentru depunerea ultimei cereri de decontare din cadrul Programului este 15 decembrie 2016.

În plus, a fost introdusă posibilitatea prelungirii, până la data de 31 martie 2017, a valabilităţii contractelor de finanţare nerambursabilă încheiate de către producătorii validaţi cu Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Producătorii validaţi care vor să beneficieze de prelungirea valabilităţii contractelor pentru finanţare nerambursabilă până la 31 martie 2017 şi de depunerea ultimei cereri de tragere în 15 decembrie 2016, sunt invitaţi la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru semnarea actelor adiţionale, începând cu 21 noiembrie 2016”, a menţionat Ministerul Mediului.

Programul de înnoire a Parcului auto Naţional „Rabla Clasic 2016” pentru persoane fizice a debutat pe 14 iunie. În cadrul acestui program, românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziţia unui autovehicul nou câtă vreme îl casează pe cel vechi. Tot în luna iunie a fost lansat şi „Rabla Plus”, prin care este stimulată achiziţia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, însă fără obligativitatea casării celui vechi.

Pentru programul „Rabla Clasic”, prima de casare este de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonusuri, în timp ce pentru „Rabla Plus” românii au la dispoziţie un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru maşinile noi 100% electrice.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 24