PROIECTE ORADENE

piata-unirii-proiectPROIECTE ORADENE

                                   “Apropierea de frontiera a fost motivul pentru care Oradea e pe locul doi in tara din punct de vedere al proiectelor atrase adica: 11 proiecte finalizate, 24 în faza de implementare, 6 depuse finanţatorilor si mai multe  în faza de pregătire” a spus  viceprimarul Mircea Mălan, miercuri,cu prilejul raportului de activitate al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) pe anul 2013 prezentat presei.

DMPFI a finalizat proiecte europene în valoare de 27,7 milioane euro, implementează investiţii de 215,6 milioane euro şi are în faza de evaluare proiecte în valoare de 18,7 milioane euro, Oradea.reusind să atragă de unul singur nu mai puţin de 58% din fondurile puse la dispoziţia celor opt judeţe de graniţă din Ungaria şi România.

                                O justificare nefericita de genul “Ştiu că am fost criticaţi pentru faptul că am dat unele proiecte la refăcut, dar la fel s-a întâmplat peste tot în ţară. Din informaţiile pe care le deţin, peste 70% din proiectele depuse la nivelul regiunii de Nord Vest au proiectele revizuite”, a facut-o  directorul DMPFI care puteau anticipa astfel de situatii.

Un fost consilier local, Claudiu Popa, critică anularea sau amânarea mai multor licitaţii organizate de municipalitate, pentru proiecte majore, din cauza problemelor cu documentaţia, indiferent ca a fost vorba despre licitaţia pentru centrala pe gaz de la CET, reamenajarea Pieţei Unirii, aquapark-ul ce va lua locul Ştrandului Municipal sau licitaţia pentru pasajele peste Centură spunind: „Undeva se greşeşte. E clar. Veriga slabă este în zona proiectelor europene, că vorbim despre viceprimar sau despre directorul de acolo. Îi cerem primarului Ilie Bolojan s-o identifice şi s-o elimine, Sunt prea multe proiecte europene şi nu sunt prioritizate. Nu există o strategie pentru prioritizarea acestora”.

———————————————————————————————————————————————————————————
regular_smile……………cu proiectele acestea nu cumva viteza e de vina….
Bula, in desert, calare pe o camila. La un moment dat i se defecteaza camila.

Neavand ce face, duce camila la service-ul de camile .
Ajuns la service-ul de camile, mecanicul de camile o urca pe camila pe rampa de camile, ia doua caramizi si loveste camiloiul in testicole. In timp ce urla de durere, animalul o rupe la fuga prin desert.
– Buna metoda, dom’le! … dar eu cum mai prind animalul ?
La care mecanicul:
– Treci sus pe rampa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 7