Proiecte solare in India pentru 300 milioane de oameni fara curent electric

_83796722_83796720

SoftBank investește în proiecte solare din India

Compania japoneză SoftBank va face echipă cu Foxconn din Taiwan și Bharti Enterprises din India pentru a investi 20 de miliarde de dolari în proiecte solare în India. Gigantul de telefonie mobilă cu sediul la Tokyo a declarat ca proiectul urmărește să genereze 20GW (gigawați) de energie prin centralele electrice solare și eoliene. India se bazează pe cărbune pentru 60% din nevoile sale energetice.

Prim-ministrul Narendra Modi vrea energie curată pentru a produce energie electrică pentru 300 de milioane de oameni care nu au energie electrică.

“Prin acest parteneriat, scopul nostru este de a crea o companie lider de piată, pentru a alimenta creșterea Indiei cu surse curate și regenerabile de energie”, a declarat fondatorul SoftBank, Masayoshi Son într-un comunicat de presă.

Son a mai spus că firma sa va ajuta la fabricarea echipamentelor solare din India, adăugând că SoftBank a investit 1 miliard de dolari în țară în ultimele nouă luni.

Modi a insistat că angajamentul său de a crește aprovizionarea Indiei cu energie regenerabilă nu are scopul de a”impresiona lumea” în urma presiunilor internaționale de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

http://www.bbc.com/news/world-asia-india-33234987

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 12