Proiectele inițiate pentru Zona Metropolitana Oradea vor ramâne doar niște idei

zmo

Primarii din zonele limitrofe ale orașului Oradea și-au format strategii de dezvoltare a tuturor celor 11 comune. Aceștia iși doresc să dezvolte prin fonduri europene proiecte de milioane de euro pentru comunele învecinate a Municipiului Oradea. În multe dintre comunele precum Biharia, Borș, Sînmartin, Săntandrei, Girișul de Criș, Ineu, Nojorid, localnicii tânjesc după un trai mai bun și după un confort precum în orașe. Serviciile de apă și caldură, drumurile asfaltate și serviciul de salubritate par să fie cele mai importante de pe lista cetațenilor.

Multe din proiectele inițiate până acum vor ramâne doar niște idei, spune Adrian Foghiș, directorul Zonei Metropolitane Oradea, dat fiind faptul că Uniunea Europeană a anunțat sprijinirea doar acelor proiecte care au legături stricte cu dezvoltarea comunei și care ar fi dezbatute public.

Cele mai mari investiții propuse au apărut din partea comunei Sînmartin, unde primarul Lucian Popuș iși dorește un Aquapark în valoare de 50 milioane euro, preț estimativ, un parc de tip aventură și un bazin olimpic.

Cu toate că cei 650 milioane de euro sunt de 10 ori mai mult decât bugetul Consiliului local, primarii comunelor speră ca Uniunea Europeană să le acorde banii ceruți în scopuri foarte bine realizate pentru a rezolva o parte din problemele comunității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =