Proiectele Tesla produc pierderi majore

28e3d58b87c71ff3d6da88832dae3b70

O fabrică nouă de baterii, noi modele de automobile electrice, vise privind spațiul cosmic: toate acestea reprezintă perfect compania Tesla. Iar aceste vise și obiective costă toată foarte mulți bani, lăsând un mare minus în rezultatele trimestriale ale grupului. Cum stau vânzările?

Tesla a pierdut și mai mult în al doilea trimestru al acestui an. Motivul este faptul că, compania a livrat mai multe automobile decât spera dar costurile de funcționare au crescut. În același timp producătorul de automobile electrice s-a arătat încrezător în capacitatea sa de a construi 50.000 de mașini în a doua jumătate a anului. În prima jumătate au ieșit pe porțile fabricii 30.000. Acțiunile Tesla nu au suferit fluctuații în comerțul post-bursier.

În perioada raportată, Tesla a livrat un număr de 14.402 vehicule. Planul era să livreze 17.000. Pierderea trimestrială se ridică la 293 de milioane de dolari. Ceea ce reprezintă o creștere de aproape 60% față de aceeași perioadă a anului precedent. După ajustare, pierderea însumează 150 de milioane de dolari, deci câte 1,06 dolari pe acțiune. Vânzările au crescut însă cu 33% la un total de 1,27 miliarde de dolari.

Tesla construiește în prezent cea mai mare fabrică de baterii din lume și aduce planurile de producție a Model 3 mai aproape cu doi ani de zile. Dar ambițiile de creștere ale companiei au și ele prețul lor.

În luna mai compania a efectuat o majorare de capital în volum de 1,7 miliarde de dolari. Directorul executiv al companiei, Elon Musk, a declarat că, compania sa are nevoie de mai mulți bani pentru proiecte. Tesla a anunțat recent că va continua cu preluarea companiei Solar City pentru suma de 2,6 miliarde de dolari, unde tot Musk este acționar principal și președinte.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-Projekte-bescheren-hohen-Verlust-article18336661.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 29 =