Proiectul de Cameră VR de la Google și IMAX este abandonat

Un proiect comun între Google și IMAX pentru construcția unei serii de camere cu realitate virtuală – ce se află în lucru din 2016 – a fost anulat, spune un raport recent de la Variety.

Potrivit acestui raport, în timp ce Google a respins orice comentarii asupra subiectului, un purtător de cuvânt de la IMAX a spus revistei că, compania a suspendat momentan dezvoltarea camerei IMAX VR în timp ce se va analiza suplimentar viabilitatea programului-pilot. IMAX rulează un număr de proiecte-pilot IMAX VR, două dintre care au fost anulate vara aceasta, viitorul VR în companie fiind astfel incert.

Camera din discuție avea ca scop să permită producătorilor de filme să captureze imagini 360-de-grade. Variety scrie că o sursă apropiată precizează faptul că Google a fost partea care a dorit anularea proiectului pentru că anul trecut se pare că mare parte din industrie a făcut tranziția către realitate augmentată. IMAX, care produce camere digitale și pe film de înaltă calitate și Google, care a oferit o soluție de procesare în cloud pentru conținut VR, numită “Jump”, a avut circa 60 de oameni, inclusiv contractori externi, care su pus efort în acest proiect.

Google a mai avut anterior parte de un parteneriat cu GoPro și cu producătorul chinez de camere pe nume Yi pentru dezvoltarea unei camere VR native. Cel mai recent rezultat al colaborării cu Yi a fost modelul Halo, o cameră VR de 20.000 de dolari care capturează material video 3D VR cu ajutorul unui număr de 17 camere individuale.

Camera IMAX VR a fost descrisă jurnaliștilor de la Variety ca fiind mult mai ambițioasă, capturând o experiență 3D mult mai imersivă. Semnele că parteneriatul s-a încheiat au ieșit la iveală atunci când IMAX a inclus o mențiune a unei ultime plăți contractuale datorate de IMAX proiectului, în cea mai recentă declarație a sa privind veniturile.

https://gizmodo.com/report-google-and-imaxs-vr-camera-project-is-kaput-1828479759

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 14