Proiectul sălii de sport polivalenta a primit aprobarea comisiei interministeriala

exterior-sala-polivalenta

Ultima etapă înaintea aprobării prin Hotărâre de Guvern a indicatorilor tehnico-economici a fost trecuta cu succes în construirea sălii de sport polivalenta din Municipiul Oradea. Luni, 28 noiembrie, comisia interministeriala formata din reprezentantii ministerelor, a aprobat studiul de fezabilitatea pentru noua sala de sport polivalentă.

Printr-un comunicat Primaria transmite declaratia primarului Ilie Bolojan: ,,În condițiile în care nu va exista niciun impediment, cel mai probabil aprobarea prin hotărâre de guvern ar urma să se facă în cursul lunii decembrie, după care Compania Națională de Investiții ar putea demara licitația pentru contractarea lucrărilor la sala de sport polivalentă, astfel ca în anul 2017 să poată începe lucrările de construcţie”.

Reamintim că, terenul pentru sala de sport este pus la dispozitie de Primaria Oradea, acesta se afla in vecinatatea Campusului Universitatii, iar capacitatea salii este prevazuta la 5000 locuri, din care 3600 în gradene fixe şi 1400 în gradene retractabile .

Finanţarea se va realiza de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de către Municipiul Oradea, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public şi social, subprogramul Săli de Sport.

Valoarea totală a investiţiei este de 22.126.400 euro, din care  4.030.310 euro este partea din finanţare care revine Municipiului Oradea, restul fiind finanţat de către guvern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =