Proprietarii de Note 7 trebuie să îl oprească imediat

46b449b0a55a75c3c38e5ce10b7a4fef

Sistarea vânzărilor și returul tuturor smartphone-urilor Galaxy Note 7 este acum oficial. Samsung recomandă tuturor clienților săi să nu mai folosească acest telefon. Pericolul de incendiu este prea ridicat, chiar și în cazul exemplarelor primite la schimb. Iar acțiunile companiei sunt în scădere.

După noi rapoarte de la consumatori privind smartphone-uri Galaxy Note 7 care iau foc, Samsung a anunțat sistarea vânzărilor peste tot în lume și oprește de asemenea și campania de schimbare a telefoanelor. Liderul de piață din Coreea de Sud a anunțat în același timp pe pagina sa web din SUA că apelează la clienți să își returneze telefoanele cumpărate. Dispozitivele afectate se pot supraîncălzi și prezintă un risc clar de incendiu.

În urmă cu câteva săptămâni Samsung a demarat o campanie globală de schimbare a telefoanelor afectate, modelul Galaxy Note 7 fiind lansat pe piață în luna august. Toți clienții sunt acum avertizați să nu mai utilizeze sub nici o formă aceste telefoane, indiferent că este vorba despre un exemplar original sau despre unul primit la schimb. Ei trebuie să își ducă telefoanele înapoi de unde le-au cumpărat și vor primi sumele achitate pentru acestea sau pot să facă schimbul cu un alt model dorit.

Cu această sistare a vânzărilor Samsung recunoaște că are noi probleme cu acest phablet (combinație între telefon și tabletă). Luni compania a aunțat că își va schimba planul de producție, fără a da detalii suplimentare. După rapoartele din presa americană și coreeană, Samsung a întrerupt producția de Note 7.

Siguranța utilizatorilor este acum cea mai mare prioritate pentru companie, se mai spune în continuare. Samsung roagă operatorii de servicii de telecomunicații și dealerii din toată lumea să oprească vânzarea și schimbarea de Galaxy Note 7, în timp ce ancheta este în desfășurare. Samsung lucrează cu autoritatea americană pentru protecția consumatorului, CPSC, pentru a cerceta cazurile raportate recent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Besitzer-sollen-Note-7-sofort-ausschalten-article18828921.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =