Proprietarul Volvo a cumpărat o companie de mașini electrice zburătoare

Zhejiang Geely Holding Group (proprietarul Volvo Cars) a achiziționat Terrafugia, un dezvoltator de mașini zburătoare cu sediul în SUA. De ce a făcut asta? Nimeni nu știe exact – poate au prea mulți bani puși deoparte.
De la fondarea sa în anul 2006, Terrafugia a prezentat câteva prototipuri cu motoare cu combustie internă, care reprezintă o combinație între automobil și avion. Introducerea pe piață a acestora este așteptat să se petreacă în anul 2019.

Pe termen lung, Terrafugia urmărește să producă un vehicul VTOL (Vertical Takeoff and Landing – Decolare și Aterizare Verticală, cu nume de cod TF-X, care este echipat cu un sistem de propulsie plug-in hibrid. Autonomia este de așteptat să depășească 800 de kilometri.

După achiziție Terrafugia a devenit o subsidiară deținută complet de Zhejiang Geely Group. Ca rezultat, Geely este acum determinată să transforme în realitate mașinile zburătoare. Dar să nu ne entuziasmăm prea tare.

Conform detaliilor contractului, Terrafugia are obligația de a-și păstra sediul central și activitatea principală în Statele Unite ale Americii, continuând să se concentreze pe misiunea sa de a dezvolta mașini zburătoare. Terrafugia va beneficia substanțial de pe urma expertizei oferite la nivel de concern.

Noul CEO al Terrafugia, Chris Jaran, a declarat că după ce a lucrat în industria elicopterelor pentru o perioadă de peste 30 de ani și în industria aviatică din China timp de 17 ani, Terrafugia prezintă o oportunitate unică pentru a activa într-o industrie încă nedezvoltată dar extrem de interesantă.

Suportul pe care Geely s-a angajat să îl ofere pentru viziunea celor de la Terrafugia, de a oferi clienților prima mașină zburătoare comercială este un pas fără precedent, iar el își asumă rolul cu deplină încredere pentru viitor, cu prima prioritate fiind extinderea capabilităților de cercetare și dezvoltare a companiei.

https://insideevs.com/volvo-owner-geely-just-bought-an-electric-flying-car-company/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 21