PROPUNERE BOMBA: saptamana de lucru de patru zile

happy_at_work_saidaonline_80023300

PROPUNERE BOMBA: saptamana de lucru de patru zile

Dupa cum v-am obisnuit, IVOLINE, este un cotidian care va aduce informatii ce va pot imbunatati business-ul sau sa va dea ide. Azi venim cu ideea unui medic britanic ce merita analizata.Reputatul medic din Marea Britanie, profesorul John Ashton, cere ca tara sa sa treaca la saptamana de lucru de patru zile pentru combaterea nivelului ridicat de stres, cresterea timpului petrecut in familie sau pentru mai mult sport si reducerea somajului, relateaza The Guardian, citat de Mediafax.

In opinia sa, reducerea saptamanii de lucru ar ajuta la rezolvarea unor probleme medicale precum tensiunea arteriala ridicata si afectiunile mentale asociate cu munca in exces sau lipsa acesteia.
Ashton, presedinte al Faculty of Public Health din Marea Britanie, considera ca saptamana de lucru de cinci zile ar trebui eliminata pentru a pune capat “distributiei gresite a muncii”, care afecteaza sanatatea oamenilor.
“Cand te uiti la modul in care ne dirijeaza viata, stresul la care sunt supusi oamenii, presiunea timpului si concediile medicale, sanatatea mintala este o problema majora. Ar trebui sa adoptam saptamana de lucru de patru zile, pentru ca o parte din oameni muncesc prea mult, iar altii nu au locuri de munca”, a spus Ashton. El a aratat ca munca este incorect distribuita.

“Pauza de pranz a disparut. Oamenii mananca doar un sandwitch la birou si continua sa munceasca”, a adaugat seful a 3.300 de experti in sanatate publica, care se ocupa de probleme precum obezitatea, excesul de alcool si fumatul, deseori asociate cu saracia, somajul si conditiile improprii de locuit.
“Avem nevoie de saptamana de lucru de patru zile pentru ca oamenii sa se bucure de viata lor, sa aiba mai mult timp pentru familie si poate sa isi reduca tensiunea arteriala, prin mai multe exercitii fizice in ziua libera”, a spus medicul, care a lucrat timp de 42 de ani in Serviciul National de Sanatate. El a dat exemplul familiilor in care ambii parinti sunt angajati si care “trec printr-un cosmar” pentru ca trebuie sa-si potriveasca programele astfel incat sa isi petreaca timp cu copiii lor.
Potrivit datelor oficiale, numarul de ore muncite de britanici este printre cele mai mari din Europa, ceea ce le provoaca stres, o productivitate scazuta si ii face sa intre des in concedii medicale.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile……..posibil si pentru a nu ajunge ratati, se propune sa lucram patru zile pe saptamina….

Un cersetor suna la o usa si ii deschide o gospodina iritata, cu mainile in solduri, pusa pe scandal:

– Ce mai vrei, si tu, ba ratatule?

– Pai stiti, daca ati avea niste sticle goale de bere, pe care le-as putea vinde…

– Arat eu ca si cum as bea bere?!

– Aaa… atunci ia niste sticle goale de otet!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 15