ProSieben și Springer caută fuziunea

p7

ProSieben și Springer caută fuziunea

Se pare că postul de televiziune ProSiebenSat.1 și editura Axel Springer caută noi variante de fuziune. Potrivit insiderilor discuțiile sunt doar într-un stadiu incipient.

În Germania se promite o transformare a peisajului mass-media. Prin urmare, lanțul de televiziuni ProSiebenSat.1 și editura Axel Springer caută să fuzioneze, se spune într-un raport al insiderilor. O tranzacție ar produce o companie cu o capitalizare de piață de 14,4 miliarde de euro și ar schimba fundamental sectorul mass media din cea mai mare economie a Europei.

Informatorii confirmă astfel că există în ambele companii dorința de a realiza o fuziune, dar se pare că ProSieben va juca rolul partenerului senior. Discuțiile se regăsesc deocamdată într-un stadiu incipient și există încă șanse de a eșua. Posibila tranzacție are numeroase obstacole de depășit, inclusiv opoziția autorităților concurențiale.

Printr-o fuziune ambele companii ar putea adopta o poziție mai bună în lupta cu concurența, din postura unei noi companii, axate pe afaceri internet. Bancherii și avocații se așteaptă însă la o opoziție din partea autorităților de supraveghere a cartelurilor, pentru că astfel s-ar uni cea mai mare editură de ziare din Europa cu liderul de piață al televiziunilor private.

Dar din punct de vedere al industriei mass-media ambele case de presă sunt în spatele liderului de piață Bertelsmann, care a realizat o cifră de afaceri de 16,7 miliarde de euro anul trecut. ProSiebenSat.1 și Axel Springer valorează împreună abia 5,9 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/ProSieben-und-Springer-sondieren-Fusion-article15456706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2