Protecția consumatorului din SUA dă în judecată Volkswagen

RTSB2ZX

VW nu scapă de scandalul emisiilor: concernul de la Wolfsburg se vede confruntat de un alt adversar puternic din SUA. Riscurile legale nu sunt mai reduse.

Concernul de automobile Volkswagen trebuie să se pregătească de un nou proces în SUA în legătură cu scandalul emisiilor. Autoritatea competentă pe probleme de protecție a consumatorilor, FTC, deschide un proces propriu în San Francisco. Ca motiv autoritatea a explicat că, clienții americani ar fi suferit daune de miliarde de dolari ca urmare a publicității negative a automobilelor diesel. VW a manipulat cumpărătorii în a cumpăra vehicule cu motoare diesel, prin falsificarea datelor tehnice.

Constructorul auto german a recunoscut în luna septembrie a anului trecut faptul că a construit un software pe care l-a instalat pe computerele a 580.000 de vehicule cu motoare diesel pentru ca valorile emisiilor produse de motor să apară mult mai mici în teste. După speculații privind o reducere completă a dividendelor, noua posibilă amendă a produs reducerea prețului acțiunilor cu 1,6%.

Există deja un proces împotriva celor de la Wolfsburg deschis de către Ministerul Justiției din SUA, în volum de 46 de miliarde de dolari, datorită încălcării legilor de mediu. La aceasta se mai adaugă amenințări și cereri de compensații din partea investitorilor, care acuză VW că ar fi oferit prea târziu informații despre aceste manipulări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Verbraucherschuetzer-verklagen-VW-article17338596.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 48