Protecția mediului versus Daimler

83876652

De ani de zile Autoritatea Germană pentru Protecția Mediului se luptă cu industria automobilistică cu privire la nivelul de poluare a motoarelor diesel. Pentru Daimler discuția se încheie în instanța de judecată. La scurtă vreme înainte de Crăciun compania va ajunge la proces.

Daimler va trebui ca în preajma Crăciunului să dea socoteală în fața Curții de la Stuttgart datorită practicării de publicitate înșelătoare în care se prezintă valori prea scăzute la emisii. Procesul va avea loc pe data de 20 decembrie, spune un purtător de cuvânt al curții.

Motivul este o acuzație a Autorității Germane pentru Mediu (DUH), care acuză Daimler că induce în eroare consumatorii promovând valori mult prea scăzute ale emisiilor motoarelor diesel utilizate pe modele din clasa C. Este vorba de asemenea despre o declarație care spune că emisiile de oxid de azot sunt reduse cu până la 90% de către sistemul de evacuare.

Un purtător de cuvânt al Daimler explică faptul că, concernul consideră această acțiune în justiție ca fiind nefondată. Compania respinge orice acuzații de înșelătorie a consumatorilor.

Pentru modelele de Mercedes în cauză, DUH a cerut deja din luna februarie retragerea omologării. Departamentul pentru Vehicule Motorizate (KBA) nu a respins însă aceste modele în urma unor controale ample efectuate în luna aprilie a acestui an.

Autoritatea de Mediu critică de ceva vreme faptul că în anumite motoare diesel utilizate de companie există echipamente care dezactivează sistemul de purificare a emisiilor când se înregistrează anumite intervale de temperatură în mediul înconjurător. Acuzațiile lor emise către industrie în general și către guvernul federal includ intenția acestuia de a mușamaliza scandalul emisiilor, înșelarea clienților cu valori eronate ale emisiilor și ignorarea pericolelor pentru sănătatea populației.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Umwelthilfe-zerrt-Daimler-vor-Gericht-article19029421.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1