Un studiu efectuat de o echipă de cercetători din California și Franța a descoperit că proteina din carne este asociată cu un risc crescut de dezvoltare a afecțiunilor cardiace, în timp ce proteinele din nuci și semințe sunt benefice pentru inima umană.
Studiul a reprezentat un proiect comun între cercetători de la Loma Linda University – School of Public Health California și AgroParisTech, precum și Institutul Național de Cercetări Agronomice din Paris, Franța.
Studiul, care a fost publicat recent în mediul online de către cei de la Jurnalul Internațional de Epidemiologie, a descoperit că oamenii care consumă cantități mari de proteină din carne prezintă o incidență cu 60% mai mare a afecțiunilor cardiovasculare, în timp ce oamenii care consumă cantități mari de proteine din nuci și semințe au beneficiat de o reducere de 40% în această privință.
Studiul, care a inclus date de la peste 81.000 de participanți, este una dintre puținele ocazii în care sursele de proteină animală au fost examinate împreună cu grăsimile animale într-o investigație majoră. Gary Fraser, doctor la Loma Linda University și François Mariotti de la AgroParisTech și Institutul Național de Cercetări Agronomice din Franța, au făcut parte dintre anchetatorii principali.
În timp ce grăsimile din dietă sunt o parte a poveștii ce afectează riscul afecțiunilor cardiovasculare, proteinele pot avea de asemenea efecte independente importante și trecute de obicei cu vederea, spune Fraser. El a adăugat că împreună cu colegii săi au suspectat de multă vreme că includerea nucilor și semințelor în dietă va conferi protecție împotriva afecțiunilor cardiovasculare, în timp ce carnea roșie majorează riscul de dezvoltare a acestora.
https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180403111106.htm