PROTESTE CU ARCURI LA COPA DO MUNDO

2014-05-27T224842Z-1470411865-GM1EA5S0ISE01-RTRMADP-3-BRAZIL-WORLDCUP-PROTEST

Noi proteste împotriva Cupei Mondiale
Nativi indieni costumați tradițional se strâng pentru a demonstra în fața stadionului național din Brasilia, capitala statului sud-american. Din nefericire, protestele au avut un final sângeros.

O demonstrație împotriva Cupei Mondiale din capitala braziliană Brasilia s-a încheiat din nou cu haos și a provocat anularea expoziției Cupei ca trofeu mondial. Unitățile de poliție au oprit protestul la scurt timp înainte de a ajunge pe stadionul național, folosind gaze lacrimogene și bombe. Grupa de demonstranți fără adăpost au utilizat arcuri și săgeți specifice aborigenilor indieni pentru a rupe un blocaj al poliției, rănind un polițist în picior. Acesta a fost transportat de urgență la spital, unde a suferit o intervenție chirurgicală.

Cel care a tras, deși a fost identificat de poliție, nu a fost arestat. Motivele pentru acest lucru sunt încă necunoscute. În total au existat două arestări, unul dintre cei reținuți aruncând cu pietre într-un autobuz. Protestatarii s-au dispersat între timp, provocând haos și în alte regiuni ale orașului.

Cei aproximativ 2000 de manifestanți au fost întâmpinați de aproximativ 700 de ofițeri de poliție la stadion și alți 200 de-a lungul arterei principale de trafic, Eixo Monumental.

http://www.n-tv.de/sport/fussball_wm_2014/Indianer-beschiessen-Polizisten-mit-Pfeilen-article12916126.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 27