Proteste împotriva agriculturii, în masă

Gruene-Woche

Proteste împotriva agriculturii, în masă

Chiar de săptămâna verde criticii deschid gura și se adună cu mare gălăgie la un miting pentru redresarea agricolă. De asemenea în cadrul târgului se vorbește și despre schimbarea politicii față de hrană.

Mii de persoane au ieșit pe stradă la Berlin pentru a protesta împotriva creșterii în masă a animalelor și împotriva acordului de liber schimb cu SUA. La demonstrațiile ocazionate cu târgul numit Săptămâna Verde au sosit potrivit datelor organizatorilor 50.000 de participanți. În masa de participanți care s-a îndreptat către biroul cancelarului au participat și tractoare aparținând celor peste 80 de organizații agrare, dar și fermieri, consumatori sau organizații pentru protecția plantelor ori animalelor.

De asemenea membri ai partidelor verzi și social-democrații au cerut o limita în utilizarea de antibiotice în grajduri. În timpul săptămânii verzi consultanți sau experți internaționali intră în discuții cu miniștri pentru probleme privind aprovizionarea cu alimente la nivel global și o mai mare utilizare a materiilor prime regenerabile.

Ministerul federal al agriculturii, Christian Schmidt (CSU) a declarat cu privire la târg că la demonstrație au fost abordate diferite teme, în care s-au pus și întrebări, dacă ceva ar trebui schimbat. Cu motto-ul “Suntem obosiți” majoritatea fermierilor scandau la unison.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gruene-Woche-beginnt-mit-Grossdemonstration-article14342821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 36