Protestele au dat roade pentru agricultorii europeni

Snapshot 2015-09-09 08-32-58

Protestele au dat roade: Comisia Europeană a anunţat 500 de milioane de euro în ajutor de urgenţă pentru agricultorii europeni

Miniștrii agriculturii din UE au anunțat deblocarea unui ajutor de urgenţă în valoare de 500 de milioane de euro, după ce mii de fermieri au protestat pe străzile din Bruxelles.
Fermierii belgieni, francezi și germani au protestat împotriva scăderii drastice a prețurilor pentru produsele lor. Aceştia au blocat străzile cu tractoare in apropiere de sediul UE, unde urmau să se întâlnească miniștrii agriculturii.

Comisia Europeană a declarat că este “foarte conștientă de situația dificilă” cu care se confruntă fermierii. Vicepreședinte Jyrki Katainen a mentionat “Acest lucru demonstrează că UE își asumă răspunderea față de agricultori şi îi va ajuta cu fonduri.” Măsurile de ajutor se vor axa pe producătorii de lapte, care au suferit cel mai mult, după ce Rusia a interzis importurile de produse alimentare din UE.

Alți factori, inclusiv schimbarea obiceiurilor alimentare și încetinirea cererii din China, au lovit, de asemenea, prețurile produsele lactate, precum și cele ale carnii de vită și de porc.

http://www.bbc.com/news/business-34171946

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 46