PRUDENTA BASF

  • BASF-1Vânt din coadă pentru BASF

Cea mai mare companie de produse chimice din lume, BASF, se vede din nou în fața unui succes pe trimestrul al patrulea din 2013. Pentru acest an, cei din Ludwigshafen sunt prudent optimiști. CEO-ul companiei, domnul Bock, se așteaptă la un mediu economic dificil.

 

Tranzacții bune de petrol și gaze, la care se adaugă vânzări puternice ale produselor chimice au împins puternic profitul BASF în ultimul trimestru al anului trecut. Profitul operațional (EBIT) înainte de aplicarea elementelor speciale, a crescut în trimestrul al patrulea cu 18%, până la 1,5 miliarde de euro, conform anunțului făcut la Ludwigshafen de cea mai mare companie de produse chimice din lume. Analiștii se așteptau la doar 1,38 miliarde de euro.

 

BASF a încasat între lunile octombrie și decembrie 18,1 miliarde de euro și astfel a încasat cu 1% mai mult decât cu un an mai devreme. Excedentul a crescut cu 16% până la 1,1 miliarde de euro, inclusiv un câștig special la bilanțul companiei de transport gaze, GASCADE.

 

Pentru noul an CEO-ul companiei, Kurt Bock nu se aștepată la un sprijin puternic din economiei. Cu toate acestea, grupul este prudent optimist. Managerul a declarat că și-au fixat ca obiectiv păstrarea aceluiași trend ascendent într-un an ce se va dovedi mai mult decât dificil. Profitul operațional (EBIT) al BASF va crește în continuare în acest an.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BASF-bekommt-Rueckenwind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 64