PSA cumpără Opel pentru 1,3 miliarde de euro

Concernul auto francez PSA se înțelege cu General Motors pentru preluarea mărcii Opel în schimbul sumei de 1,3 miliarde de euro, alte 900 de milioane de euro pentru afacerea cu finanțare.

Concernul auto francez PSA Peugeot Citroën cumpără marca Opel și Vauxhall pentru suma de 1,3 miliarde de euro de la General Motors. Afacerea europeană financiară a concernului, Opel Bank, va fi preluată de Peugeot pentru suma de 900 de milioane de dolari. General Motors primește opțiunea de a prelua 4,2% din producătorul auto francez, ca parte a acestui acord.

Peugeot se ridică prin preluarea acestei mărci germane pe poziția a doua în topul producătorilor auto europeni, în fața Renault. Grupul PSA deține în prezent o cotă de piață de 16%, numărul unu rămâne Volkswagen cu 24%.

Ambele concerne automobilistice negociază deja de multă vreme în spatele ușilor închise privind vânzarea mărcii Opel. Luna trecută grupurile PSA și GM au confirmat oficial discuțiile. Opel și PSA colaborează deja de ani de zile, printre altele la producția diferitelor modele.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/PSA-kauft-Opel-fuer-1-3-Milliarden-Euro-article19731014.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =