PSA vrea să ajungă rapid la zero

Constructorul auto Opel va fi restructurat rapid, potrivit experților. Noii proprietari francezi vor reacționa prompt la problemele concernului și vor implementa soluții de economisire și nu doar în conducerea germană.

În cazul restructurării constructorului auto german, Opel-Vauxhall, concernul auto francez PSA vrea, potrivit estimărilor unui expert din domeniu, să implementeze cât mai repede proceduri noi. El nu crede că este realistă varianta în care conducerea Opel va implementa de la sine modificările, declară șeful Institutului de Cercetare Automotive (IFA) de la Geislingen, Willi Diez.

Acest lucru nu a funcționat pentru nici o achiziție, spune el reamintind de experiențele dureroase ale concernului Daimler în cazul potențialei preluări a concernului auto american, Chrysler. După convingerea sa, directorul executiv al PSA, Carlos Tavares, are un concept clar cu privire la aducerea companiei Opel în zona de profitabilitate până în anul 2020. Francezii vor trece foarte rapid la treabă. Tavares a restructurat cu succes și concernul PSA în ultimii ani și vrea să aducă și Opel pe linia de plutire, cât mai curând posibil. Acest lucru este asociat cu directive clare de la Paris și implică instalarea unui francez în funcția de director general la Opel. Francezii vor să știe exact ce se întâmplă la Opel.

În mod concret acest lucru va implica printre altele ca întreaga gamă de modele a diferitelor mărci ale concernului, Peugeot, Citroën, DS și Opel să fie concepută pe platforme uniforme, astfel încât să se poată împrumuta cât mai multe piese între modele. Astfel se vor realiza economii de scară în aprovizionare și producție. Expertul auto se arată însă sceptic cu privire la așteptările privind exportul de automobile Opel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/PSA-strebt-schnell-Schwarze-Null-an-article19741241.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 99