Psihiatria nutrițională reprezintă viitorul tratamentelor pentru boli psihice

Imagine similară

În țările dezvoltate precum UK oamenii consumă o mare varietate de alimente, mai multe decât oricând în istorie, dar asta nu înseamnă că sunt și bine hrăniți.

Lipsa de nutrienți esențiali este știută ca fiind un element care contribuie la instalarea unei sănătăți mentale precare în oamenii care suferă de anxietate și depresie, afecțiuni bipolare, schizofrenie sau ADHD. Psihiatria nutrițională este o disciplină tot mai importantă care se concentrează pe utilizarea alimentelor și a suplimentelor alimentare pentru a asigura acești nutrienți esențiali ca parte dintr-un tratament integrat sau alternativ pentru afecțiuni mentale.

Dar abordările nutriționale pentru aceste afecțiuni comune secolului în care trăim nu sunt acceptate general de medicina clasică. Opțiunile de tratament tind să fie limitate la ghidurile Institutului Național pentru Execelență în Îngrijire (Marea Britanie) care recomandă terapii conversaționale și antidepresive.

Consumul de antidepresive a crescut de mai mult de două ori în ultimii ani. În Anglia au fost emise 64,7 milioane de rețete pentru antidepresive doar în anul 2016, la un cost totală de 266,6 milioane de lire sterline. Această cifră reprezintă o creștere de 3,7 milioane față de numărul de produse prescrise în 2015 și mai mult decât dublu față de cele 31 de milioane emise în 2006.

Un studiu recent de la Universitatea Oxford a relevat faptul că antidepresivele au fost mai eficiente în tratamentul cazurilor de depresie decât tabletele placebo. Studiul a fost condus de Dr. Andrea Cipriani care susține că depresia este tratată prea puțin. Cipriani își menține părerea că antidepresivele sunt eficiente iar alte 1 milion de rețete ar trebui eliberate pentru oamenii care trăiesc în UK.

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/nutritional-psychiatry-mental-health-treatment-future-depression-anxiety-vitamins-a8236106.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 8