Publicitate ilegală la telefon

Schockanrufe

Publicitate ilegală la telefon

În fiecare an în Germania se plâng peste 26.000 de oameni despre apeluri telefonice nedorite și ilegale. În total numărul acțiunilor de acest fel a scăzut dramatic, tendință pusă pe seama amenzilor ridicate.

Plângerile despre apeluri nedorite de telemarketing au scăzut în anul 2014, se spune într-un raport al unui ziar și în ciuda unor amenzi extrem de ridicate, mii de germani încă se mai confruntă cu acest fenomen.

Anul trecut agenția federală competentă a înregistrat 26.226 plângeri de la cetățeni, care au fost hărțuiți prin publicitate nedorită la telefon. Acest număr a fost citat de ziarele grupului de media Funke dintr-un răspuns al guvernului federal.

În anul 2013 numărul de plângeri s-a ridicat la aproximativ 33.000. Pentru abateri amenda poate ajunge și la sume de 50.000 de euro. Dar în același an guvernul federal a decis adoptarea unei noi legi. De atunci agenția rețelelor de telecomunicații a aplicat amenzi de peste 300.000 de euro.

Apelurile de telemarketing fără acordul persoanei apelate sunt interzise din august 2009 în Germania, precum și apelurile de telemarketing cu ascunderea numărului de telefon al apelantului. Ele sunt considerate acum infracțiuni. Potrivit raportului au fost aplicate amenzi totale în sumă de 700.000 de euro în anul 2014 ca urmare a identificării a 66 de apeluri neautorizate.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/service/zehntausende-beschwerden-ueber-verbotene-werbeanrufe-a-1028079.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 27