Puerto Rico este ca și falimentar

Caprivi

Puerto Rico este ca și falimentar

Ministrul federal de finanțe din Germania, Schäuble, a glumit recent cu colegul său american Lew despre un schimb între Grecia și Puerto Rico. Gluma nu a fost deloc una bună. Iar adevărul este că Puerto Rico nu o duce deloc bine din punct de vedere administrativ.

Insula caraibiană asociată cu SUA, Puerto Rico, este în fața unui faliment iminent potrivit agenției de rating Standard & Poors. S&P a scăzut bonitatea insulei la nota CC și astfel la o incapacitate iminentă de plată. Agenția de rating a declarat că o stare de default este aproape sigură, declară analistul S&P, Brendan Browne.

Guvernul din Puerto Rico a anunțat la mijlocul lunii iunie că nu va putea să își onoreze datoriile de 73 de miliarde de dolari și de aceea dorește să negocieze cu creditorii. După estimările S&P creditorii nu își vor recupera în această situația întreaga valoare înscrisă pe hârtiile de valoare.

Puerto Rico a fost până în anul 1898 o colonie spaniolă și este precum alte insule din caraibe, asociată cu Statele Unite. Locuitorii din Puerto Rico au din anul 1917 cetățenie americană și pot servi în armata acesteia, dar nu au drept de vot în SUA sau nu sunt obligați la plata taxelor americane. Economia insulei este într-o continuă scădere de șapte ani.

Datorită statutului său special, Puerto Rico nu poate prin cei 3,5 milioane de locuitori ai săi să ceară insolvența. O incapacitatea de plată poate atrage după sine ani de negocieri pentru a depăși criza.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Puerto-Rico-ist-so-gut-wie-pleite-article15520621.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + = 2