Puma își sporește masiv profitul

Puma reușește să își sporească prognoza de profit pentru al doilea trimestru consecutiv. Acum urmează cifrele pentru perioada dintre iulie și septembrie, iar acestea nu sunt deloc slabe. În special afacerile cu pantofi sport și accesorii sunt în creștere.

Producătorul de articole sportive Puma SE a marcat în trimestrul al treilea creșteri semnificative ale vânzărilor și a marjei de profit brut (+57%) în toate cele trei regiuni principale ale sale, în special datorită cererii puternice pentru pantofi sport și accesorii. Profitul net al celor din Herzogenaurach a crescut în perioada dintre iulie și septembrie la 62,1 milioane de euro de la 39,5 milioane, raportează compania.

Marja de profit brut s-a îmbunătățit până la 48,1% de la 45,8% în trimestrul precedent. Costurile de producție mai reduse datorate economiilor de scară realizate, împreună cu un volum ridicat al vânzărilor pentru produse cu o marjă de profit consistentă au determinat creșterea profitului brut. Puma aparține în proporție de 86% de grupul francez Kering.

Mulțumită ratelor de creștere de zeci de procente în cazul pantofilor sport și a accesoriilor, vânzările totale ale concernului au crescut la 1,122 miliarde de la 990 milioane în trimestrul precedent. Ajustate în fața efectelor valutare, vânzările din toate cele trei regiuni majore, EMEA, America și Asia/Pacific au crescut cu peste zece procente, calculată în Euro creșterea cea mai puternică s-a înregistrat în regiunea EMEA, mai precis 22%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Puma-steigert-seinen-Gewinn-kraeftig-article20099012.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =