Puma nu cunoștea furnizorul

TExtilfabrikPuma nu cunoștea furnizorul
Rapoartele privind condițiile catastrofale de producție din industria textilă nu se opresc. De asemenea Puma a confirmat aceste acuzații. Industria are, evident, o problemă. Există o economie semnificativă de furnizori și subcontractori fantomă.

Rapoartele recente aduc la lumină tot ce e mai rău din industrie. Condițiile de muncă din industria textilă par a fi de necontrolat, pentru că producătorii nu par să aibe control asupra propriilor activități de producție și de cele mai multe ori, nu prezintă ei înșiși calitatea de angajator. Producătorul francez de articole sportive, Puma, a trecut prin această experiență. Potrivit unui raport din mass-media privind condițiile catastrofale de la o fabrică din El Salvador, acestea se datorau unui subcontractor neautorizat.

Condițiile de muncă din cadrul companiei livratoare unde se practicau salarii de dumping reprezintă o excepție, potrivit companiei. Compania nu a fost autorizată ca furnizor, spune un purtător de cuvânt al Puma din Herzogenaurach. Partenerul oficial a avut de finalizat o comandă de 50.000 de bucăți pentru perioada aprilie-iunie.

Der Spiegel a raportat anterior cazuri de arsuri datorită unor cabluri neizolate, apă potabilă contaminată și presiune extremă de lucru în fabrici. De asemenea, salarul minim legal este de 203 dolari (146 de euro) și acesta nu este respectat. Puma a confirmat acuzațiile. Condițiile de muncă la nivel mondial în indsutria textilă sunt, în prezent, în general în centrul atenției după ce noi acuzații au fost exprimate în ultimele zile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Puma-kannte-den-Zulieferer-nicht-article13123036.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 27