Putin aduce speranțe pentru o încetare a focului

fa9f9432ce90d3b91012f2ae8ed93c2b

O întâlnire între președintele Rusiei și cel al SUA la summit-ul G20 ce are loc în China se desfășoară cel puțin dezamăgitor la prima vedere. Dar vine un ton optimist de la Moscova. În privința războiului din Siria și a conflictului ucrainian Putin transmite semnale pozitive.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat cu ocazia reuniunii G20 din Hangzhou – China că are în vedere închierea unui acord cu SUA în zilele următoare privind încetarea luptelor din Siria. Putin este de părere că și președintele american Barack Obama este interesat de o soluție de pace pentru Siria. Zeci de mii de oameni sunt victimele grupului extremist Stat Islamic.

Putin a declarat în continuare că SUA și Rusia vor să își intensifice colaborarea din domeniul combaterii terorismului.

Chiar și în cazul conflictului ucrainian președintele rus vede că s-au făcut progrese și se declară în favoarea unei noi reuniuni în așa-numitul format Normandia. Șeful de stat francez, Francois Hollande, a adus în discuție o reuniune de nivel înalt între reprezentanți ai Rusiei, Ucrainei, Germaniei și Franței, pentru a pune capăt războiului ce durează de doi ani de zile în estul Ucrainei.

http://www.n-tv.de/politik/Putin-macht-Hoffnung-auf-Waffenruhe-article18571681.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 44