Putin atrage Ungaria cu gaz ieftin

55918206

Putin atrage Ungaria cu gaz ieftin

Ungaria iese din liniile omogene europene pentru a se îndrepta către Rusia. Primul Ministru maghiar Orban îl stimează pe Putin. În schimb, Moscova promite printre altele condiții favorabile la gaze.

Rusia încearcă prin președintele ei, Vladimir Putin să atragă Ungaria de partea sa prin ofertarea de gaze ieftine. Iar premierul Viktor Orban pare interesat. După o vizită a lui Putin la Budapesta, s-a anunțat un acord politic privind aprovizionarea cu gaze. Doar detaliile tehnice trebuie clarificate.

Ungaria ar plăti potrivit noului acord doar strict pentru gazul consumat și nu pentru o cantitate convenită prin contract. Iar premierul Orban a declarat că a subliniat faptul că Ungaria are nevoie de Rusia. Ungaria acoperă 70% din nevoile sale de gaze prin importul din Rusia. Noul acord înlocuiește un acord vechi de 20 de ani, care expiră anul acesta.

Orban s-a arătat în mod deschis de partea lui Putin. Pentru șeful statului rus acest gest a fost un succes din punct de vedere PR, pentru că acesta nu mai este bine venit în multe capitale europene după izbucnirea conflictului din Ucraina. Orban a încercat astfel să potolească eventuala furie în rândul populației.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Putin-koedert-Ungarn-mit-billigem-Gas-article14538411.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 67