putin boomerang

vladimir-putin

Putin avertizează că sancţiunile occodentale vor avea efect de boomerang
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că viziunea unipolară a Statelor Unite asupra lumii a dat greş și a avertizat că sancțiunile impuse asupra Rusiei pe fondul crizei din Ukraina vor avea un efect de bumerang asupra Occidentului. Vorbind la forumul anual de afaceri la nivel mondial din St Petersburg, Putin a promis că va revigora economia suferindă a țării.
” Lumea s-a schimbat “, a declarat Putin în cadrul Forumul Economic International din St.Petersburg ” Viziunea unipolară a lumii … a dat greş . ”

De asemenea, el a încercat să separe Uniunea Europeană ( UE ), de Statele Unite ale Americii, lăudând întreprinderilor europene pentru  abordarea “pragmatică ” asupra sancțiunilor, decât companiile americane. Uniunea Europeană a fost mai reticentă în a impune sancțiuni dure Moscovei, deoarece se bazează pe Rusia pentru o treime din necesarul de gaze naturale și de asemenea, are legături comerciale extinse. Directorii de top ai firmelor americane nu au participat la eveniment, trimițând în schimb directori de nivel inferior, după ce presiunea de la Casa Albă a început să se retragă. Un oficial guvernamental a declarat că sancțiunile occidentale au început să aibă un impact serios. Washington și Bruxelles au impus interdicții de călătorie și înghețarea activelor pentru zeci de persoane care deţin legături cu Kremlinul. Un număr de companii au fost, de asemenea, sancționate. Potrivit, FMI, Economia Rusiei este ” deja in recesiune ” , după un zbor masiv de capital în primul trimestru al anului.

http://www.ibtimes.co.uk/putin-warns-western-sanctions-will-boomerang-us-world-vision-has-failed-1449785

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 33