Putin cheamă regii petrolului

RTX28KB6

Marea putere a materiilor prime, Rusia, trăiește în prezent vremuri dificile: de când prețurile pe piața internațională a petrolului au scăzut atât de puternic, exportul de petrol și gaze aduce tot mai puțini bani la bugetul de stat. Însă acum Putin vrea să audă sugestii din partea industriei.

Guvernul rus caută tot mai des posibilități urgente de stabilizare a prețului la petrol. Președintele țării, Vladimir Putin, a chemat șefii celor mai mari companii petroliere de la el din țară pentru a lua parte la o reuniune de urgență, raportează ziarul economic moscovit, Vedemosti. Șefii de companii ar trebui să se întâlnească în curând cu șeful de la Kremlin.

Tema centrală va fi reprezentată de situația de pe piața mondială a petrolului, precum și de politica de taxe, se mai spune. În fond este vorba despre menținerea nivelului de producție, în contextul prețurilor actuale, sau dacă se va recurge la reducerea cantităților. Nu este de așteptat să se ajungă la o decizie finală în cadrul întâlnirii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Putin-bittet-Oelbosse-zu-sich-article17103116.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =