Putin evocă pentru prima dată posibilitatea interferării în alegerile americane: Se poate ca hackeri ruşi, aflaţi pe cont propriu, să fi fost implicaţi în atacurile cibernetice din 2016

Vladimir Putin, preşedintele rus, a sugerat că hackeri ruşi individuali ar fi putut fi implicaţi în atacurile cibernetice din 2016 asupra alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, informează The New York Times.

Anterior, Vladimir Putin a respins acuzaţiile privind implicarea Rusiei în campania electorală de anul trecut pentru preşedinţia Statelor Unite şi consideră că a fost vorba despre o “ficţiune” a democraţilor, menită să găsească scuze pentru înfrângerea lor.

Întrebat despre suspiciunea ca Rusia să încerce să intervină în alegerile din Germania, Putin a indicat posibilitatea unor atacuri din partea unor ”ruşi patrioţi, aflaţi pe cont propriu”.

Acesta a adăugat însă că asemenea atacuri nu ar putea influenţa alegerile din niciun stat.

Vladimir Putin a argumentat şi anterior că o încercare de influenţare a votului american nu ar avea niciun sens pentru Rusia, pentru că preşedintele SUA nu poate modifica unilateral politicile ţării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 54