Putin, fortat de oamenii de afaceri la o solutie pasnica in conflictul cu Ucraina

Snapshot 2014-08-21 18-19-00

Miliardarul Richard Branson si inca 15 importanti oameni de afaceri din intreaga lume s-au pronuntat in favoarea stoparii conflictului Rusia-Ucraina, la acestia anuntindu-si adeziunea si alti antrprenori europeni. Intr-o scrisoare deschisa, Branson si persoane marcante de la conducerea mai multor companii, inclusiv Unilever, eBay, WhatsApp si PayPal au declarat ca vor sa ajute la solutionarea pasnica a crizei, spune CNN.

“Ca oameni de afaceri ingrijorati din Rusia, Ucraina si Occident, incurajam guvernele noastre sa gaseasca o solutie pasnica a acestui conflict”, se arata in scrisoarea deschisa. “Vrem sa oferim suportul necesar pentru incheierea acestui conflict violent”, mai spune Richard Branson.

Pe langa Branson, scrisoare este semnata si de omul de afaceri indian Ratan Tata, laureatul premiului Nobel Muhammed Yunus, fostul presedinte al eBay Jeff Skoll si alti zece importanti oameni de afaceri din Rusia si Ucraina.Acestia spun ca spera sa fie evitat un nou Razboi Rece si incurajeaza oamenii de afaceri din intreaga lume sa inceapa discutiile poentru oprirea confictului. “Conversatiile, nu conflictele armate, sunt importante in aceasta situatie”, spun acestia.

Scrisoarea oamenilor de afaceri vine in conditiile in care tensiunile au luat amploare dupa ce Rusia a anexat regiunea Crimeea. Rebelii pro-rusi au fost acuzati de doborarea cursei aeriana a Malaysian Airlines. Tarile Occidentale au reactionat la acest conflict si au impus sanctiuni impotriva Rusiei, apreciind ca presedintele Vladimir Putin ii sustine pe rebeli. Ca raspuns la aceste sanctiuni, Rusia a interzis importurile alimentare din USA, Europa si alte tari. Aceste sanctiuni au afectat mai multe companii, inclusiv pe Adidas si Carlsberg dar si producatorii de legume si fructe din UE si evident Romania.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…….sa speram ca Putin se va prinde de cerinta afaceristilor, si nu se va intimpla ca in zambetul de mai jos…

Pe o banca o mamica alapta. Langa ea un tip se uita. Dupa o vreme intreaba:

– Ma lasi si pe mine sa iau o gura?

– Vai nesimtitule, cum ti-a trecut asa ceva prin cap?

– Iti dau 200 de euro daca ma lasi.
Se gandeste fata ca ce are de pierdut si ii da.

Dupa ce suge asta bine, fata se incinge si intreaba cu subinteles:

– Auzi, altceva nu vrei?

– Ba da, niste paine nu ai ?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 8