Putin nu și-a putut abține râsul la o gafă a ministrului rus al agriculturii care vrea sa exporte porci în Indonezia, țară musulmana

 

I

Într-o scenă rară, mai ales în reuniunile publice, președintele rus, Vladimir Putin, a izbucnit în râs la o întâlnire consacrată problemelor dedicate dezvoltării sectorului agricol, după o gafă a ministrului agriculturii, Alexander Tkachev.

Conform unui videoclip publicat pe internet, cu imagini de la reuniunea desfășurată la 15 octombrie, Tkachev a lăudat experiența de succes a Germaniei de a vinde mai mult de trei milioane de tone de carne de porc pe piețele din China, Indonezia și Japonia, propunând să fie urmat exemplul acestei țări. Ministrul se pregătea să-și continue discursul, când Vladimir Putin i-a semnalat gafa: “Indonezia este o țară musulmană. Ei nu mănâncă carne de porc”.

După intervenția președintelui, Alexander Tchachev a clarificat: “Bine, Coreea de Sud, atunci. Care este diferența?”, a spus el, suscitând un val de râsete în sală și amuzându-l și mai tare pe șeful statului, care și-a acoperit fața cu palmele.

Putin are programată o vizită în Indonezia anul viitor, scrie thejakartapost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 21