Putin nu vrea să plătească

59303203

Putin nu vrea să plătească

După închiderea conturilor ruse din statele UE datorită litigiului cu foștii acționari Yukos, șeful de stat rus, Putin, opune rezistență: Acesta amenință că interesele rușilor vor fi apărate pe cale juridică. Este vorba de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

În litigiul privind dezmembrarea concernului petrolier Yukos, șeful rus de stat Vladimir Putin a respins compensarea cu miliarde de dolari a foștilor proprietari. Moscova nu recunoaște judecata Curții Supreme de Arbitraj de la Haga din iulie 2014 pentru că Rusia nu a ratificat niciodată Carta Energetică Internațională, spune el în cadrul unui forum economic ce a avut loc la Sankt-Petersburg. Poziția Rusiei este clară, nu se va recunoaște legalitatea acestui tribunal.

Curtea a obligat Rusia la plata unor compensații de aproximativ 50 de miliarde de dolari, decizia vine pe baza faptului că dezmebrarea Yukos din urmă cu mai bine de zece ani a fost motivată politic. Moscova contrazice aceste acuzații. Putin a declarat că interesele Rusiei vor fi protejate în cadrul unui proces juridic civilizat. Datorită deciziei din 2014 proprietățile ruse din străinătate au fost confiscate. Cu toate acestea, președintele a anunțat că țara se va apăra.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Putin-will-nicht-zahlen-article15341086.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2