Putin ține un discurs patriotic de sfârșit de an

img_0429

În ciuda tuturor crizelor Vladimir Putin este numărul unu de necontestat în Rusia. În mesajul său de final de an el laudă măreția și puterea Rusiei în vremuri de criză. Țara a făcut progrese.

În mesajul său de final de an președintele rus Vladimir Putin își laudă cetățenii pentru sprijinul acordat în vremuri de criză. Șeful de la Kremlin a dorit să le mulțumească acestora pentru îngrijorările autentice și sincere față de patrie, în mesajul televizat acordat televiziunii de stat. Nu a fost un an ușor, a mai adăugat acesta, dar dificultățile au fost depășite, iar obstacolele i-au ajutat pe ruși să se mobilizeze și să își folosească rezervele.

Pentru Rusia anul se încheie cu una dintre cele mai grave crize din istoria relațiilor cu SUA, de la sfârșitul Războiului Rece. Pe lângă războaiele din Siria și Ucraina, precum și activitățile NATO din Europa de Est, acum apar acuzații față de Rusia, care ar fi folosit hackeri ruși pentru a influența rezultatul alegerilor americane. De asemenea, Rusia se confruntă de doi ani de zile cu scăderea performanței economice.

“Cel mai important este să credem în noi, în forțele și în țara noastră“ a spus Putin în fața unuia din celebrele turnuri din Kremlin. Discursul de aproximativ trei minute s-a terminat în mod tradițional cu doisprezece bătăi de clopot și cu intonarea imnului național.

http://www.n-tv.de/politik/Putin-haelt-patriotische-Neujahrsrede-article19444511.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 96