Putin vrea să injecteze miliarde ca fonduri pentru întreprinderile aflate în criză

RUSSIA-ECONOMY-PUTIN

Putin vrea să injecteze miliarde ca fonduri pentru întreprinderile aflate în criză
Sancțiunile occidentale fac viață grea companiilor rusești. Guvernul de la Moscova a anunțat acum ajutoare. Vrea să înființeze un fond de criză de miliarde.

Se ia de la viitori pensionari și se dă la întreprinderi. Astfel se descrie noul plan anti-criză al președintelui Vladimir Putin. Guvernul de la Moscova va ridica în 2015 un fond cu sume de miliarde cu scopul de a sprijini companiile care suferă de pe urma sancțiunilor impuse de Occident. Mijloacele sunt de fapt deturnarea de fonduri din partea fondurilor de pensii. În plus față de unele fonduri și alte sume de la bugetul din acest an vor fi deviate, după cum spune ministrul de finanțe, Anton Siluanow, agențiilor de presă.

Cât de mare ar trebui să fie acest coș anti-criză, nu se știe exact. Potrivit acestuia, ar putea fi vărsate echivalentul a peste șase miliarde de euro, prin oprirea plăților către fondurile de pensii, chiar dacă nu ar fi nevoie să se utilizeze toată suma. Din buget vor fi transformate cel puțin încă două miliarde de euro.

UE a stabilit vineri noi sancțiuni împotriva Rusiei, îndreptate mai ales împotriva sectorului energetic, de apărare și financiar. Cei mai mulți politicieni ruși au conturile din UE blocate și au interdicții de intrare. Statele Unite au înăsprit sancțiunile. Puterea Rusiei este testată acum de sancțiuni, a declarat primul ministru, Dmitri Medvedev.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/putin-sanktionen-russland-gruendet-anti-krisenfonds-fuer-firmen-a-991608.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 32