Qatar, actionar majoritar, trimite o femeie în consiliul de administrație al VW

0726bfbad81013e48c51413d12812eb7

Cota femeilor din consiliul de administrație al concernului auto Volkswagen trebuie să fie îndeplinită. Iar acționarul majoritar al companiei, emiratul arab Qatar, se ocupă de asta. Este trimis ca reprezentant inginerul Hessa al Jaber, în prezent ministru în emirat. Dacă totul merge bine, ea va deveni a patra femeie din corpul de control cu 20 de membri.

Emiratul arab Qatar vrea pe viitor să o includă pe Hessa al Jaber în consiliul de administrație al Volkswagen, ca parte a respectării cotei de femei din corpul de control. După cum anunță concernul auto, conducerea și consiliul au propus acționarilor să o aleagă pe Jaber ca și componentă a consiliului. Ea îi va urma acolo lui Akber al Baker din partea Qatar Investment Authority.

Prin alegerea sa se vor ocupa, împreună cu membra Annika Falkengren de la compania suedeză SEB AB și antreprenoarea Louise Kiesling, trei din posturile prevăzute pentru femei din consiliul de administrație al concernului, ce include 20 de membri și prevede din acest an o cotă minimă feminină de 30%. În consiliul de supraveghere mai există un post ocupat de doamna Babette Fröhlich, ce se ocupă de problemele sindicale ale angajaților.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Katar-entsendet-Frau-in-VW-Aufsichtsrat-article17669646.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 1