Qatar vrea propriul supercar

160205125928-elibriea-car-4-super-169

Nu doar că Lykan Supersport a preluat rolul principal din Fast and Furious 7 dar în statele din Golful Persic există vise pentru o mașină supersport. Qatar încearcă o variantă proprie, prin Elibriea.

Mașinile supersport de lux sunt o prezență comună pe străzile țărilor arabe. Nu este ceva neobișnuit să aștepți la semafor în compania unui Ferrari sau Lamborghini. Chiar și poliția din Dubai utilizează astfel de mașini pentru a vâna infractori. Cu toate acestea, mare parte dintre astfel de bolizi provin din Europa. Dar acest lucru se poate schimba curând pentru că la Qatar Motor Show din Doha ce a avut loc în luna februarie a fost prezentat un model autohton, pe nume Elibriea, care va fi dezvoltat și construit în totalitate în Qatar.

Inventatorul Elibriea este Abdul Wahab Ziaullah, în vârstă de 27 de ani. Tânărul este originar din Pakistan, a studiat construcția de mașini în Texas, iar acum, împreună cu ideea sa de mașină supersport s-a mutat din Emiratele Arabe Unite către Qatar.

Din punct de vedere al designului, Elibriea aduce aminte de un avion de luptă invizibil. Un motor V8 amplasat central ar trebui să producă cel puțin 525 cai putere. Mai multe detalii tehnice vor fi oferite de Ziaullah cu altă ocazie.

Pe rețelele de socializare mașina supersport a stârnit și suficiente controverse. Pe platforma video Youtube un video prezentând conceptul viitorului automobil a fost comentat ca fiind “scandalos” și “oribil”. Un autor al site-ului Driven chiar s-a întrebat dacă nu este cumva cea mai hidoasă mașină sport din lume. Ziaullah primește cu calm criticile. Faptul că există și oameni care iubesc designul îi ajunge pentru a pregăti în continuare dezvoltarea mașinii.

http://www.n-tv.de/auto/Katar-will-sein-eigenes-Supercar-article17505801.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9