Qualcomm plătește o amendă record

img_0369
Producătorul american de cipuri, Qualcomm, ar fi complicat în mod ilegal accesul concurenților la anumite patente. Autoritățile din Coreea de Sud pedepsesc aceste acțiuni printr-o amendă de milioane de dolari. Concernul respinge orice vină.

Autoritățile concurențiale sudcoreene au obligat concernul american Qualcomm la o amendă de 852,9 milioane de dolari americani. Prin acest fel se pedepsește faptul că, compania nu ar fi permis concurenților accesul suficient de mult la patentele sale, anunță autoritățile. Este cea mai mare amendă impusă vreodată de Coreea de Sud unei companii.

Potrivit autorităților concurențiale, concernul producător de cipuri ar fi impus producătorilor de telefoane mobile condiții nepotrivite pentru utilizarea directă a patentelor sale. Nu puteau să respingă aceste condiții, pentru că altfel nu ar fi avut acces la cipurile necesare.

Compania americană a respins orice vină. Dealerii nu ar fi fost niciodată împiedicați să vândă cipuri către producătorii de smartphone-uri. Această practică de afaceri, de a licenția patente pentru dispozitive, este extrem de extinsă în acest domeniu și este practicată de decenii, fără ca autoritățile să fi intervenit. Qualcomm va ataca astfel decizia autorităților coreene.

Qualcomm a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 25 de miliarde de dolari, iar 30% din aceasta a provenit din licențierea de patente. Un analist a spus că mărimea acestei amenzi nu va fi ușor de suportat pentru Qualcomm. Însă îngrijorări produce întrebarea, dacă nu cumva această decizie pune în pericol întreaga ramură de la Qualcomm care se ocupă cu licențierea de patente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Qualcomm-mit-Rekordstrafe-belegt-article19421581.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − = 80