Qualcomm vrea să oprească producția de iPhone

Litigiul dintre Apple și Qualcomm ia amploare: producătorul de iPhone trebuie să se teamă că producția de smartphone-uri din China ar putea fi întreruptă.

Concernul producător de cipuri, Qualcomm, escaladează litigiul său cu Apple privind patentele, iar producția de iPhone din China ar putea fi acum oprită. Qualcomm a înaintat o acuzație corespunzătoare privind proprietate intelectuală, către o curte specializată din China pe aceste tipuri de procese, spune o purtătoare de cuvânt a serviciului financiar Bloomberg. Motivul ar fi faptul că Apple utilizează sute de tehnologii inventate de Qualcomm, fără a plăti nimic în schimbul acestora.

Concernul producător de cipuri aduce în discuție trei patente, care au legătură cu reglementarea consumului de energie, precum și tehnologia “Force-Touch” utilizată pe noile iPhone-uri, care permite ecranului să “simtă” cât de puternică este apăsarea cu degetul.

Patentele nu constituie o bază pentru standarde tehnice, ceea ce lasă mână liberă pentru Qualcomm. O cerere de interzicere la vânzare pe baza patentelor-standard ar putea provoca probleme în relația cu autoritățile de reglementare.

Un purtător de cuvânt al Apple a declarat că în aceste negocieri cu Qualcomm care durează de ani de zile, nu s-a vorbit niciodată despre patente. El s-a arătat sigur că procesul Qualcomm va eșua dacă va ajunge în fața instanței.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Qualcomm-will-iPhone-Produktion-stoppen-article20084207.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 79