quatar la nemti

 

Die-Deutsche-Bank-will-ihr-Kapital-erhoehenQatar la Deutsche Bank
Deutsche Bank dorește să colecteze opt miliarde de euro de la investitori privați. Aproape un sfert dintre aceștia vor veni de la familia aflată la guvernare în emiratul arab Qatar.

Deutsche Bank vrea să obțină permisiunea de aduce capital nou în valoare de opt miliarde de euro și pentru aceasta va colabora cu un investitor major. Prin firma lor de investiții Paramount Services Holding, arabii din Qatar vor să își mărească participațiunea la Deutsche Bank și vor investi în acest sens aproximativ 1,75 de miliarde de euro. Paramount are dreptul de a subscrie 60 de milioane de euro la un preț de puțin sub 30 euro și astfel va deține, potrivit informațiile Süddeutsche Zeitung, 6 procente din cea mai mare instituție financiară din Germania. Acțiunile rămase de 6,3 miliarde de euro vor fi introduse pe piață. Perioada de subscriere se va desfășura până la 24 iunie 2014.

În plus, banca va atinge un punct important al strategiei sale odată cu această creștere de capital. Aceasta dorește să își extindă activitatea în SUA și în plus să investească în afaceri digitale cu clienți privați, să extindă consilierea pentru companii multinaționale, precum și să gestioneze mai multe active. Consolidarea capitalului băncii va sigura îmbunătățirea în mod semnificativ a competitivității pe piață și va permite instituției să investească în inițiative de creștere specifice afacerilor de bază ale instituției. Așa și-au motivat deciziile cei doi directori, Anshu Jain și Jürgen Fitschen.

De câteva săptămâni se speculează o majorare de capital pentru bancă. Ultima dată Jain a dat naștere zvonurilor atunci când a dat publicității în aprilie  rezultatele trimestriale.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/finanzinstitut-katar-steigt-bei-der-deutschen-bank-ein-1.1968733

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 60