RAFALE DE FRANCE

  • rafFranța investește în Rafale

Forețele aeriene franceze se bazează pe Rafale. Mai mult de 120 de aparate din totalul de 180 comandate au fost livrate. Dar avioanele de luptă internaționale nu se vând prea bine. Iar modenizarea ar trebui să schimbe asta.

 

Avionul de luptă francez Rafale, ce a avut prea puțin succes pe piața internațională de armament va fi dezvoltat în continuare prin fonduri guvernamentale de miliarde. Departamentul Apărării a anunțat că avionul va fi capabil în viitor să transporte rachete Meteor aer-aer și vor putea fi echipate cu un nou sistem de țintire cu laser (PDL NG). În plus, au fost planificate îmbunătățirea sistemului de navigație și a sistemului radar.

 

Ministerul Apărării, Jean-Yves Le Drian a estimat valoarea totală a contractelor  la aproximativ 1 miliard de euro. Banii vin, printre altele, de la producătorul de Jet-uri, Dassault Aviation, dar și de la furnizori precum Thales, Safran și MDBA.

 

Forțele armate franceze au comandat până acum 180 de avioane de luptă Rafale, din care 126 de aparate au fost deja livrate. Producătorul așteaptă de multă vreme degeaba după o comandă de export. Speranța este că în acesta an să se semneze în sfârșit un contract cu India.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =