Raliul materiilor prime nu reușește

ausser-nickel-nichts-gewesen-die-rohstoffrally-ist-gescheitert

Raliul materiilor prime nu reușește
În timp ce publicul larg speră ca situația zonelor geopolitice fierbinți să nu se deterioreze, investitorii speră ca piața de mărfuri să nu aibe de suferit. Pentru că doar atunci anul 2014 poate fi un an bun pentru ei.

Randamentul obligațiunilor americane a început să ajungă la un nivel surprinzător, așteptările pentru redresare economică sunt tot mai numeroase, iar unele zone geopolitice tensionate nu sunt atât de mici. 2014 pare a fi un an bun pentru mărfuri. Și într-adevăr prima jumătate a anului nu a fost deloc rea. Cu o creștere de 7,1% din recentul redenumit indice Bloomberg a avut cel mai bun record de șase luni de la cea de-a doua jumătate a anului 2010. Pentru prima jumătate a anului este chiar cea mai bună valoare din 2008, când creșterea în super-ciclul de mărfuri părea de neoprit.

Opt săptămâni mai târziu vremurile bune au trecut. Totalul materiilor prime în comparație cu începutul anului este tot mai redus. Surplusul anterior din S&P 500 a dispărut, iar acum indicele bursier american atârnă cu 8,5 puncte procentuale după aceea. Și chiar dacă luna august este o lună cu rate de conversie tradițional scăzute, există un motiv bun pentru a presupune că vara dictează starea de spirit pentru restul anului.

http://www.teleboerse.de/rohstoffe/Die-Rohstoff-Rally-ist-gescheitert-article13495851.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =