Rami Malek din ”Mr. Robot” îl va portretiza pe Freddie Mercury în filmul biografic ”Bohemian Rapsody”

imageresize
Actorul american Rami Malek din serialul ”Mr. Robot” va interpreta rolul principal în filmul biografic dedicat celebrului star rock Freddie Mercury, într-un proiect comun Fox și New Regency, scrie vineri The Hollywood Reporter.

Graham King va fi producătorul filmului ”Bohemian Rapsody”, iar regizorul seriei X-Men Bryan Singer se va ocupa de regia producției.

Rami Malek, 35 de ani, va lucra cu Bryan Singer la acest proiect, după ce actorul britanic Sacha Baron Cohen a renunțat la acest rol.

Freddie Mercury s-a născut în Tanzania și a crescut în India înainte să se mute în Marea Britanie în anii ’60. Mercury a înființat în 1971 împreună cu Brian May și Roger Taylor formația Queen, care în 1973 a semnat primul contract cu casa EMI. ”Bohemian Rapsody” este unul dintre hiturile formației rock de succes a anilor ’70, care a realizat și coloana sonoră pentru filmele ”Flash Gordon” (1980) și ”Highlander” (1986). Mercury a recunoscut public că este seropozitiv și la foarte scurt timp a murit (24 noiembrie 1991) la Londra, în urma unor complicații imunitare cauzate de infecția cu virusul HIV/SIDA. A fost una din cele mai mari voci ale rockului mondial.

Producătorul filmului Graham King, care a obținut Oscarul în 2006 pentru pelicula ”The Departed”, este din nou pe marile ecrane din 23 noiembrie cu thrillerul ”Allied”, cu Brad Pitt și Marion Cotillard în rolurile principale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − = 40