Randamentele obligațiunilor în Marea Britanie și Germania au scazut la un nivel record

_89925334_89900915

Randamentul obligațiunilor de referință guvernamentale din Marea Britanie a scăzut la un nivel record, deoarece investitorii schimba in active mai sigure din cauza preocupărilor legate de economia mondială. Randamentul obligatiunilor din Marea Britanie a scăzut sub 1,25%, pentru prima dată. Randamentul la echivalentul german, de asemenea, s-a scufundat la un nivel record.
Mai mulți cumpărători au produs cresterea valorii obligatiunilor și scaderea randamentelor, lovind ratele de anuitate, veniturile fondului de pensii și datoriile. Analiștii îl văd ca pe un semn “pesimist”.

“Randamentul scăzut pe obligațiuni guvernamentale prezintă o imagine destul de pesimistă asupra economiei mondiale și sugerează ca suntem stabiliti pentru o perioadă prelungită de inflație scăzută sau negativă, și performanța economică slabă”, a declarat  Laith Khalaf, analist la Hargreaves Lansdown.

Investitorii au fost îngrijorați cu privire la incetinirea economiei din China, perspectivele pentru ratele dobânzilor din SUA, și așteptarea votului referendumului din Regatul Unit. Investitorii cumpara de obicei, obligațiuni, deoarece acestea oferă pe termen lung, previzibil și crucial, un flux de venit sigur.

http://www.bbc.com/news/business-36488329

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 52