Răspunderea în cazul conducerii autonome

Selbstfahrer

Răspunderea în cazul conducerii autonome

În câțiva ani mașinile autonome vor face parte din peisajul urban obișnuit. Dar întrebarea tuturor este, cine răspunde în cazul în care nu mai există șofer? Allianz spune clar: răspunderea este a proprietarului. Așa și așa. S-ar putea dovedi foarte scump pentru constructorii auto.

Pentru automobilele autonome nu există nici o deosebire privind răspunderea în caz de incidente, spun cei de la Allianz, automobilul având nevoie în continuare de o asigurare obligatorie. Spre deosebire de alte țări UE, asigurarea obligatorie de răspundere civilă, este obligatorie pentru proprietarii de automobile din Germania și urmările accidentelor produse de automobile autonome.

Chiar și în cazul în care se va produce un accident ca urmare a unui atac al hackerilor asupra automobilului, va exista protecție asiguratorie pentru victima accidentului, spune directorul Allianz, Alexander Vollert la Munchen cu puține zile înainte de începerea Salonului Auto IAA de la Frankfurt. Sistemul german de asigurări funcționează.

Allianz aparține împreună cu Huk-Coburg printre cei mai mari asiguratori de automobile din Germania. Împreună cele două companii ajung la 18 milioane de asigurați. Asigurarea obligatorie trebuie încheiată în Germania de orice proprietar de automobil, motocicletă, quad sau tractor. În total există potrivit datelor asociației din domeniul asigurărilor GDV fix 61 de milioane de contracte de răspundere civilă și suplimentar 45 de milioane de polițe voluntare și full casco.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Haftpflicht-greift-bei-autonomem-Fahren-article15916591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 56